Указания за упражняване ПРАВО НА РЕКЛАМАЦИЯ НА ПРОДУКТ

1. Попълнете бланка за РЕКЛАМАЦИЯ НА ПРОДУКТ, която може да свалите от ТУК

2. С една бланка може да предявите рекламация само към един продукт

3. За дефекти свързани с работа на устройства е препоръчително клиентът, първо да се консултира със служител на магазин „Млад Техник”, за да се спести по възможност излишното изпращане на продукта в две посоки.

4. След като попълните, бланка за РЕКЛАМАЦИЯ НА ПРОДУКТ следва да я разпечатате на хартиен носител, да я подпишете и изпратите по куриер, заедно с продукта, който желаете да върнете.

5. За да упражните правото си на рекламация трябва да върнете продукта. За целта следва да изпратите продукта, до офис Еконт – гр.Стара Загора, Цар Иван Шишман.

6. При подготвяне на пратката за връщането и, задължително следвайте нашите указания а именно:

- продукът, който връщате, задължително трябва да бъде върнат с всички съпътсващи го аксесоари, упътвания и гаранционни карти.

- в пратката, с която връщате продукта задължително трябва да приложите платежен документ (разписка за пощенски паричен превод издадена от куриер при получаване на продукта, касов бон и / или фактура) , заедно с продукта. Това е необходимо, за да докажете че продуктът е закупен от Млад Техник Маркет ЕООД.

- рекламации на стоки повредени по време на транспорт, без съставен от куриера констативен протокол, не се приемат.

- опаковайте продукта, който връщате съгласно изискванията на куриера.

- в пратката поставете разпечатания на хартия и подписан от Вас бланка за РЕКЛАМАЦИЯ НА ПРОДУКТ, който вече сте попълнили съгласно точка 1.

- задължително поискайте от куриера да включи опция " преглед и тест " при изпращане на продукта.

- задължително поискайте от куриера да застрахова продукта за сумата за която сте го закупили.

Това е важно с оглед транспортирането на продукта.

7. След като ние получим продукта, който Вие връщате, служител на магазин „МладТехник” ще се свърже с Вас. В рамките на 30 дни ще бъдете уведомени за това дали рекламацията е уважена.

8. Ако продуктът не може да бъде ремонтиран, сменен с нов или с негова аналог, то сумата заплатена за продукта, ще Ви бъде върната по банков път – по

сметка, която Вие сте попълнили в бланката за рекламация, ако е платена с карта или по банка. В другите случаи ще се възстанови с паричен превод чрез куриер

9. Транспортните разходи по връщането на продукта, се заплащат от клиента. Стойността им ще Ви бъде възстановена, в случай че рекламацията бъде уважена. За целта е важно потребителите да пазят на хартиен носител, издадената товарителница от куриера.

10. Пратки, изпратени с наложен платеж не се приемат!